Обговорення проєкту Правил ТМ

05.04.2021 р. Національна асоціація патентних повірених України (НАПА) провела обговорення проекту наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України «Про затвердження Правил складання, подання заявки на торговельну марку, заявки на міжнародну реєстрацію торговельної марки та проведення експертизи заявки на торговельну марку, міжнародної реєстрації торговельної марки з поширенням на Україну».

Одним зі спікерів заходу виступила патентний повірений «Дубинський і Ошарова», член правління НАПА Ольга Леончик. Вона докладно розповіла про додатки до проекту Правил, нові форми документів, а також деякі процедурні питання. Зокрема:

• форму заявки на торговельну марку, відомості, які вона повинна містити, вимоги щодо зображення торговельної марки, а також перелік документів, які мають додаватися до заявки;
  • висновки експертизи (за заявкам, поданими за національною та за міжнародною процедурою), ким затверджуються та що саме в них зазначається;
  • рішення НОІВ (Укрпатенту), які приймаються на підставі затвердженого висновку експертизи;
  • зупинення перебігу строків надання заявником документів про сплату державного мита за видачу свідоцтва і збору за публікацію про видачу свідоцтва у випадку зупинення розгляду заявки (зупинення діловодства за заявкою) та оскарження рішення Укрпатенту особою, яка подала заперечення.
Дивіться також