WIPO PROFF як інструмент доказування

В умовах глобальної діджиталізації економіки та більш стрімкого розвитку всіх процесів можливість довести факт існування того чи іншого цифрового файлу в конкретний момент часу набуває визначального значення.

Створений ВОІВ інструмент WIPO PROOF допомагає авторам краще захистити цифрові результати своєї праці і відповідає потребам сучасності.

Про те як працює WIPO PROOF і, власне, як його використовувати як інструмент доказування в судовому процесі для захисту своїх прав інтелектуальної власності, розповіли Анастасія Казанкіна, адвокат «Дубинський і Ошарова», голова Комітету з інтелектуальної власності Асоціації адвокатів України, і Натия Мчедлішвілі, патентознавець «Дубинський і Ошарова», під час онлайн заходу «WIPO PROFF як інструмент доказування», проведеного Комітетом з інтелектуальної власності ААУ 9 серпня 2021 року.

Під час заходу слухачі мали змогу дізнатися про нюанси створення токенів WIPO PROOF:

• Що собою являє токен WIPO PROOF та в яких галузях він може застосовуватись?
  • Що потрібно для створення токена та скільки це коштує?
  • Покроковий алгоритм створення та оплати токена
  • Управління неоплаченими токенами
  • Преміум сертифікат – для чого потрібен та як придбати?
  • Верифікація – як здійснити перевірку токена?

Окрім того, слухачам стало відомо про особливості використання токену WIPO PROOF як електронного доказу в суді з точки зору українського законодавства, зокрема:

• Що може бути електронним доказом та які до нього є вимоги?
  • Електронні довірчі послуги, їх різновиди та юридична сила
  • Де та як отримати електронний підпис?
  • За яких умов можуть використовуватись у суді паперові копії електронних доказів?
  • Якщо судом назначено експертизу для встановлення та фіксування змісту сторінки (веб-сайту) – де можна її замовити?
  • Переваги та недоліки використання інструменту WIPO PROOF для доказування в суді.
Дивіться також