Микола Потоцький, радник «Дубинський і Ошарова» взяв участь в урочистому засіданні Ради адвокатів України

Микола Потоцький, радник «Дубинський і Ошарова», адвокат, патентний повірений, д.ю.н., голова Комітету з інтелектуальної власності, що діє у складі НААУ, взяв участь в урочистому засіданні Ради адвокатів України.

17 листопада цього року відбулось урочисте засідання Ради адвокатів України, присвячене дев’ятиріччю заснування адвокатського самоврядування України – Національної асоціації адвокатів України.

Пан Потоцький у своєму виступі звернув увагу учасників на те, що у 2017 році було утворено Вищий суд з питань інтелектуальної власності, разом з тим до цього часу конкурсні процедури на заповнення посад суддів не завершено, а роботу суду не розпочато.

Указом Президента України від 11 червня 2021 року № 231/2021 затверджено Стратегію розвитку системи правосуддя та конституційного судочинства на 2021 – 2023 роки, якою передбачено, що з метою покращення доступу до правосуддя необхідно забезпечити завершення конкурсів на посади суддів Вищого суду з питань інтелектуальної власності та його Апеляційної палати, а також створення умов для початку роботи Вищого суду з питань інтелектуальної власності.

Зважаючи на те, що в Україні вже сформовано перший склад Етичної ради при Вищій раді правосуддя, Микола Потоцький звернувся до РАУ з проханням ініціювати звернення НААУ щодо невідкладного завершення конкурсних процедур до Вищого суду з питань інтелектуальної власності.

Дивіться також